İmplantoloji

Anasayfa İmplantoloji

İmplantoloji

Yapay dişlerin çene içerisine kalıcı olarak yerleştirilmesi veya tutturulması ile uğraşan diş hekimliği dalıdır.

İmplantların Yapıldığı Durumlar

Tek veya Daha Fazla Diş Eksiklikleri

Tek diş eksikliklerinin implant ile tedavi edilmesi, köprü ile restore edilmesine göre daha koruyucu bir tedavi şeklidir. Köprü protezi yapılabilmesi için sağlıklı dişlerin küçültülerek üzerlerinin kaplanması gerekecektir ve bu köprünün belirli aralıklarla değiştirilmesini gerektirir ki bu da ayrı bir ekonomik yüktür. Bunun yerine eksik diş veya dişlerin boşluğuna yerleştirilecek implantlar sayesinde yandaki dişlerde herhangi bir işleme gerek kalmadan yani sağlıklı dişlere zarar verilmeden tedavi tamamlanabilir.

Tam Dişsizlikler

Ağızda hiç diş kalmamışsa bulantı refleksi ve protezin tutuculuğunun yeterli olmaması nedeniyle hareketli protez kullanılamıyorsa, implant destekli protezler ile sabit restorasyonlar yapıp kişiye doğal çiğneme fonksiyonunu gülüşünü ve konuşma yeteneğini geri kazandırmak çok kolaydır.

İmplantın Aşamaları

Muayene ve Planlama

Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayene ile dişetleri, alt ve üst çenenin ve dişlerin birbirleriyle ilişkileri gibi durumlar incelenir. Uygulanacak implantların sayısı boyu tipi implantların üstüne yapılacak protezler kararlaştırılır. Klasik radyografilerin yanı sıra bazı vakalarda üç boyutlu tomografi alınarak da planlama yapılabilir.

Operasyon

İmplantın yerleştirilmesi diğer diş tedavileri gibi lokal anestezi ile yapılır. İnsizyon dişeti üzerinden yapılarak kemikte uygun aletlerle implantın yerleştirileceği yuva açılır. İmplant bu yuvaya yine özel aletler kullanılarak yerleştirilir. İşlem, uygulanacak olan implantların sayısına veya vakaya bağlı olarak genelde 30 ile 60 dakika arasında sürebilmektedir.

İyileşme Safhası

İmplant yerleştirildikten sonra, kemikle bütünleşmesi için belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Bu süre ( hastadan hastaya değişmekle birlikte ) genelde alt çene için 2, üst çene için ise 3 aydır. Bu süre içerisinde hastaya geçici bir protez uygulanabilir. Hastalar uygulanan implantların üzerine direk çiğneme yükü vermeden normal beslenmelerini yapabilir.

Protezin Yapılması

İyileşme süresi tamamlanıp implant çevresi tamamen yeni kemikle dolduktan sonra, implantın üzerine üst yapısı yerleştirilir. Daha önce planlaması yapılan protez için ölçü alınır. Protez tek bir kron, köprü, parsiyel veya tam protez şeklinde yapılabilir.

Bilgilendirme

İletişime Geçin

Randevu almak ve merak ettiklerinizi sormak için bizi arayabilirsiniz.

0242 511 22 25

Tanıtım Filmimiz