S.S.S.

Anasayfa S.S.S.

Hamilelik Döneminde Diş Tedavisi Yapılabilir mi?

Hamileliğin ilk ve son 3 aylarında diş tedavisi yapmak tercih edilmez. Ancak doktorunuza danıştığınız takdirde bir sakınca yoksa yapılabilir.

Diş Taşlarını Temizletmek Zararlı mı?

Tabii ki zararlı değildir. Hatta bu işlemi temel alan anabilim dalı dahi vardır. Diş taşları bütün dişeti hastalıklarının etken faktörüdür. Nihai itibarı ile ağızdan bilinçli ve ehil ellerce uzaklaştırılması gerekir. Ancak ”nasılsa diş hekimim temizler” mantığı ile ağız hijyen uygulamalarından uzak durmak her işlemden sonra diştaşı birikimine çanak tutar. Önemli olan diş taşlarını temizletmek değil, dişleri temiz tutmaktır. Çünkü diş taşı temizliği kozmetik bir iş değil, bir tedavi biçimidir.

Her 20 Yaş Dişi Çekilmeli midir?

Ağızda olması gereken konumda çıkmış ise , karşısındaki diş ile temasta ise ve çürük gibi bir durum söz konusu değil ise çekilmesi gerekmez.

Diş Telleri Konuşmamı Etkiler mi?

Diş telleri genel anlamda konuşmanızı etkilemez. Ancak ilk takıldığı dönemde belli bir adaptasyon süreciniz olacaktır.

İmplantlar Düşer mi?

Çene kemiği ile entegrasyonu tamamlanmış bir implantın düşme olasılığı yoktur.

İmplantların Ömrü Ne Kadardır?

İmplantlar tıpkı kendi dişleriniz gibi bakım ister. Ağız hijyeni iyi olan kişiler düzenli hekim kontrolü ile implantlarını uzun yıllar kullanabilirler.

Ortodonti Tedavisi Dişlerde Leke Oluşturur mu?

Tedavi tamamlandığında braketler diş iskeletinden çıkarılır. Hasta tedavi sürecinde dişlerinin hijyenine dikkat ettiyse herhangi bir leke oluşmaz; aksi takdirde çürüklerle karşılaşılabilir.

Çocuğumu İlk Olarak Hangi Yaşta Diş Hekimine Getirmeliyim?

Çocuğunuzun ilk süt dişi sürer sürmez veya birinci yaş gününden önce diş hekimine götürmeniz gerekmektedir. İlk dişin sürmesi genellikle 6. ay ile 12. ay arasındadır.